Vinura

Froschkönig Chenin Blanc

Specificaties

Soort
dessertwijn
Druifsoort
Chenin Blanc
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

Om deze unieke wijn te maken, wordt een bijzondere ‘productiemethode’ gevolgd. Terwijl de druiven nog aan de wijnstok hangen en nog een hoog, natuurlijk zuurgehalte hebben, worden de stammen van de trossen gekneusd. Hiermee wordt de sapstroom van water en voedingsstoffen naar de druiven belemmerd. In de ongeveer 30 tot 60 dagen daarop verdrogen de druiven. Ze worden pas geoogst als het optimale suikerniveau is bereikt. Het fruit wordt vervolgens twee dagen geperst in een traditionele houten pers om het siroopachtige sap vervolgens te laten fermenteren in het vat. Daar blijft de wijn nog eens 18 maanden alvorens te worden gebotteld. (Inhoud fles; 0,375 l.)

De wijn heeft een verleidelijke kleur en aroma's van honing, cashewnoten en vijgen. In de mond komt de ‘stroperigheid’ tot uiting in een geweldig evenwicht tussen zachtheid en zuurheid, met smaken van verse abrikoos, citroenschil en appel. De wijn is rijk en heeft een aangenaam lange afdronk.

In het 'Sweet Wine Report' van Wine Magazine (ZA) kreeg deze Dornier 92 van de 100 punten toegekend door een driekoppige jury die alle wijnen 'blind' proefde.

Downloads