Vinura

Cocoa Hill Chenin Blanc

Specificaties

Soort
wit
Druifsoort
Chenin Blanc
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

Cocoa Hill Chenin Blanc is een verrukkelijk chique versie van wat vroeger de Cinderella-variëteit in Zuid-Afrika was. De wijnstokken groeien in de afgebroken rode granietbodems van Cocoa Hill - een heuveltop in de plooien van de Stellenbosch-berg, uiterst gepositioneerd in het eersteklas Zuid-Afrikaanse terroir.

Omdat het een echt veelzijdig ras is en zich uitstekend leent voor veel verschillende stijlen, hebben we ons gericht op een vers en primair fruitgedreven aanpak. Smaken van witte perzik, peer en gouden heerlijke appels domineren de neus. De smaak is levendig met een zachte zuurgraad, met een geconcentreerde afdronk.

Deze wijn is gemaakt met druiven van twee Chenin Blanc-wijngaarden op de boerderij van Dornier. Elke batch werd afzonderlijk gefermenteerd in roestvrij staal gedurende ongeveer 14 dagen bij lage temperaturen. Er werd gebruik gemaakt van smaak- en stijlspecifieke gist om de gewenste fruit- en aromakenmerken te verkrijgen.

Omdat het een wijn is met levendig fruit, past hij goed bij verse salades, lichte pastagerechten en gegrilde zeevruchten, zoals lijnvis, en past hij uitstekend bij calamares en sint-jakobsschelpen.

Beschikbaar vanaf juni 2021

Downloads