Vinura

Cocoa Hill Sauvignon Blanc

Specificaties

Soort
wit
Druifsoort
Sauvignon Blanc
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

Met onze Sauvignon Blanc streven we ernaar een wijn te maken die fris, jeugdig en overvloedig is met aroma's van tropisch fruit. Evenwicht tussen fruit, alcohol en zuurgraad is van het grootste belang.

In deze wijn ruikt men aroma's van ananas, groene meloen en citrus. De smaak is levendig met een heldere zuurgraad en aroma's van ananas, rijpe limoenen, groene appels en een aanhoudende afdronk.

Deze wijn is gemaakt van de druiven van twee verschillende wijngaarden op ons landgoed in Keerweder. Vier verschillende batches druiven werden afzonderlijk bij lage temperaturen gefermenteerd in roestvrij staal. Smaak- en stijlspecifieke gist werden geselecteerd om de gewenste fruit- en aromakenmerken te verkrijgen. Na de gisting bleef de wijn nog vier maanden op volle droesem. Wekelijks werd er roeren om de wijn volheid en romigheid te geven.

Past goed bij vis- en zeevruchtengerechten, romige pasta's en kipgerechten bereid met verse en geurige ingrediënten. Het gaat ook heel goed samen met varkensvleesgerechten zoals buikspek en varkenslende. Vegetarische opties zijn onder meer plantaardige risotto en groentegerechten in Aziatische stijl.

Downloads