Vinura

Stony Brook

De familie McNaught werd eind jaren tachtig verliefd op Franschhoek, toen Nigel en Joy McNaught besloten een stuk land te kopen en hun reis naar wijn te beginnen. De focus lag vanaf het begin op het maken van wijnen van topkwaliteit die een weerspiegeling waren van het gebied en de wijnstijlen die hen enthousiast maakten.

Enkele jaren later verkochten ze hun eerste boerderij en zochten een kleiner landgoed dat hen beter zou helpen bij het maken van de wijnen waarvan ze hadden gedroomd. In 1995 kochten ze een oude fruitboerderij aan. Deze eigenschap is nu bekend als Stony Brook.

Met een sterke focus op Cabernet Sauvignon, Semillon en Chardonnay, heeft de familie McNaught de hele boerderij herplant met wijnstokken en een kleine kelder gebouwd om de eerste wijnen onder het Stony Brook-label te produceren.
In 2011 werden de eigenaren vergezeld door hun zoon, Craig McNaught, die de teugels als wijnmaker overnam.

Naarmate de tijd verstreek, zijn de idealen van Stony Brook stevig op hun plaats gebleven en weerspiegelen de wijnen nog steeds een sterk gevoel van plaats en passie.

De laatste onthulling bij Stony Brook is de introductie van Tempranillo-wijnstokken op het landgoed, het enige onderdeel van een van hun veelgeprezen wijnen, Ovidius.
"Het toeval is altijd krachtig. Laat je haak altijd uitgooien. In de poel waar je het het minst verwacht, zal een vis zijn."

  • Publius Ovidius Naso

Stony Brook Vineyards