Vinura

Bloemcool Tinto Fino Tempranillo

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Tempranillo
Regio
Paarl
Jaar
-

Het vlaggenschip van Bloemcool’s rode wijn. De naam brengt hulde aan de koning van de Spaanse druif, Tempranillo, die soms wordt aangeduid als Tinto Fino; "Fijn Rood". Totale ‘productie’ van deze vintage: 2.958 flessen.

De wijn fermenteerde in een ‘open vat’ waar de druiven handmatig konden worden bewerkt voor maximale extractie van kleur, aroma en tannine. Daarna rijpte ze in 225 L Frans- en Amerikaans eiken vaten gedurende 15 maanden. Alleen de beste vaten (6 in totaal) werden geselecteerd voor deze, in alle opzichten, volle wijn. Na botteling lag ze nog een jaar ‘op de fles’ alvorens te worden vrijgegeven. Ze kan gemakkelijk nog 10 jaar worden weggelegd. (Of nu worden genoten, natuurlijk).

Trouw blijvend aan de monocépage (Tempranillo), met een dieprode kleur en een neus van vanille, wilde frambozen en charcuterie. Het palet draagt het gewicht met gratie; behandelt het nieuwe eiken met precisie en verfijnde weelde. De sobere tannines geven het signaal dat de wijn profiteert van een paar jaar wegleggen om uitdrukking te geven aan het geweldige potentieel.

Downloads