Vinura

Winemakers Selection Crucible Shiraz

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Shiraz
Regio
Darling
Jaar
2014

De 'Winemakers selection' is de top van de range van Cloof wine estate. De druiven worden met de hand geplukt, alleen in speciale delen van de wijngaard. Het resultaat: rijke, volle wijnen met intense smaak en subtiele tannines. Ze worden alleen op Frans eiken weggelegd. De wijn kan prima bewaard worden en zal daar alleen maar nog beter van worden. Maar er nu van genieten is zeker ook een hele goede keus!

Cloof Crucible shiraz is een premium Shiraz; geproduceerd in zeer beperkte hoeveelheden en alleen dan wanneer de condities optimaal zijn. De naam is ontleend aan de hete en droge omstandigheden waaronder de druiven aan de ranken rijpen. Het resultaat is een uiterst geconcentreerde wijn ondersteund door een stevige, maar elegante tanninestructuur. De condities waaronder deze wijnen floreren, zijn eigenlijk bedroevend; letterlijk en figuurlijk een smeltkroes (crucible). Maar juist dat geeft de uitzonderlijke klasse. Crucible shiraz is Cloofs’ vaandeldrager.

Een intens diepe, paarse kleur, met een prachtig complexe neus van pruimen, viooltjes, witte peper, kruidnagel, kaneel en moerbei, die zich ook in de mond openbaart. Een volle wijn met kruidige smaaktonen, perfect ondersteund door stevige, maar geïntegreerde tannines en een voort durende afdronk.
De Crucible Shiraz heeft een voorliefde voor lams- en rundvlees, maar past ook uitstekend bij kruidige gerechten zoals varkensvlees uit de Aziatische keuken.

Deze 2014 vintage werd onderscheiden met een Grand'Or medaille op de Michelangelo International Wine Awards 2016.

Downloads