Vinura

Protea rosé

Specificaties

Soort
rosé
Druifsoort
blend
Regio
Coastal
Jaar
2018

Deze rosé wordt gemaakt van meerdere druivenrassen (hoofdbestanddeel is Mourvèdre; 54%), die in de kustregio werden geoogst. Na de pluk en het verwijderen van de steeltjes werden de druiven geperst. Iedere variëteit fermenteerde apart, in rvs-tanks. Na de fermentatie verbleef de wijn enige tijd ‘sur lie’ waarmee een vol en mooi rond palet werd verkregen. Pas daarna werd de blend samengesteld en de wijn gebotteld. Als gevolg van de droge condities in de West-Kaap was de opbrengst per ha. aanmerkelijk lager. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit.

Met een bleek roze kleur geeft deze rosé een neus van framboos, perzik en een vleugje appelbloesem. Het mondgevoel is helder en sappig met mooie frisse zuren en een overvloed van rijpe, rode vruchten: framboos, aardbei en youngberry, met een vleugje citrusschil. Licht en meeslepend; een perfecte rosé voor massa’s zomerplezier.

Vanwege het enorme succes is vintage 2018 (helaas) uitverkocht. Vintage 2019 zullen wij pas in het vroege voorjaar van 2020 ontvangen. Voor andere mooie rosé's verwijzen wij u graag naar Fairview (rosé Quartz), Lothian Vinyards (Isobel rosé) of naar Cloof (Bush vines -, of Dusty Road rosé).

Downloads