Vinura

MVH Pinot Noir

Specificaties

Soort
rood
Druifsoort
Pinot Noir
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

De fantastische, droge klimatologische omstandigheden voor de 2015 vintage, maakten dat de wijnstokken kleine trossen met kleine druiven ‘gaven’. Druiven met lage pH, goede zuren en met intense kleur en smaak. Het fruit werd met de hand, in de vroege ochtend geoogst en in kleine kistjes getransporteerd; om de versheid te behouden en vrucht te beschermen. De eerste sortering (van de trossen) vond reeds plaats in de wijngaard; een tweede (van de druiven) in de kelders. Om de complexiteit en het terroir te demonstreren werd voor de fermentatie ‘wilde gist’ ingezet. Voor verdere ontwikkeling van smaak en kleur bleef de wijn nog 15 dagen in contact met de droesem. Voor rijping werd ze 18 maanden op hout gelagerd.

De wijngaard heeft de wijn voorzien van een palet van prachtige geparfumeerde tonen van heldere rode kersen en bloemen aroma's, rijke aardbeien en aardse notities. Ze heeft een mooie tannines en een evenwichtige zuurgraad.

This wine is a true reflection of my passion of expressing exceptional vineyard sites in their most natural light and a cool growing climate.” aldus Matthew van Heerden.

Downloads