Vinura

Lothian Riesling

Specificaties

Soort
wit
Druifsoort
Riesling
Regio
Elgin
Jaar
2016

Na het plukken en persen van de druiven, fermenteerde het sap drie weken bij een temperatuur tussen 12ºC en 14ºC. Nadat de wijn werd ontdaan van haar grove wijnmoer, bleef ze nog eens 4 maanden in contact met de fijne wijnmoer en werd regelmatig ‘in beweging gebracht’ (batonnage). Na stabilisatie om de laatste eiwitresten te verwijderen, werd de wijn gefilterd en gebotteld.
Deze droge Riesling toont limoenrasp, kamille en citroenbloesem. Een frisse zuurgraad van groene appel houdt de wijn strak en in lijn met vruchten leunend tegen galia meloen, kiwisorbet met de zuiverheid van een alpine bos.
Wijn/spijs-suggestie: drink de Riesling bij Thai-geïnspireerde gerechten, gebakken yellowtail kingfish, of een stuk oude Goudse kaas.

Downloads