Vinura

Vineyard Selection White Zinfandel

Specificaties

Soort
wit
Druifsoort
Zinfandel
Regio
Stellenbosch
Jaar
-

De druiven voor deze wijn werden hand geplukt. Na persing werd het sap werd 48 uur met rust gelaten waarin natuurlijke fermentatie in stalen tanks spontaan startte. De alcoholische fermentatie nam zo’n 2 à 3 weken in beslag. Het 3 maanden durende contact met de droesem na fermentatie en het regelmatig roeren van de moer, gaf de wijn een weelderige textuur.

De combinatie van perzik- en citroenlavendel-notities met hints van oranjebloesem en cookies&cream geven een interessante, maar frisse neus. Een pluche, rijke, minerale textuur op het palet wordt gecompleteerd door een frisse zuurgraad en eindigt in een aanhoudende, aromatische afdronk.

Deze witte Zinfandel past bij alle visgerechten en ‘rijk’ gevogelte. Het is eveneens een zeer aangename metgezel bij een zomerpicknick.

Downloads